Ηράκλειο: 22χρονος δίνει ζωή με το θάνατό του σε 5 ανθρώπους – Η γενναία απόφαση των συγγενών

Δωρεά ζωής από την οικογένεια ενός 22χρονου στην Κρήτη που τραυματίστηκε βαρύτατα μετά από τροχαίο και με το θάνατο του τα όργανα του πρόσφεραν ζωή σε πέντε συνανθρώπους μας.

Ο νεαρός είχε τραυματιστεί σε τροχαίο με την μηχανή του την περασμένη Τετάρτη και έκτοτε η κατάσταση της υγείας του ήταν μη αναστρέψιμη και νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ.

Η οικογένεια του νεαρού, όταν ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας του, πήρε τη γενναία απόφαση και έδωσε τη συγκατάθεσή της για να μπορέσει ο θάνατος του γιου τους να προσφέρει ελπίδα σε συνανθρώπους μας.

Έτσι στήθηκε μια αερογέφυρα ζωής που ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί και ελήφθησαν τα όργανα του 22χρονου που κατευθύνθηκαν στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο η καρδιά του, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης το συκώτι του, οι νεφροί στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας ενώ οι πνεύμονες μεταφέρθηκαν στην Πάντοβα της Ιταλίας.

Η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λήψη οργάνων που προσφέρθηκαν από 22χρονο δότη, τα ξημερώματα της Δευτέρας 28/08/2023. Ο δότης νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του νοσοκομείου όπου και διαγνώστηκε ο εγκεφαλικός του θάνατος.

   Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) εκφράζει τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια του και ευχαριστεί εκ βαθέων για την μεγαλοψυχία της να προσφέρει ζωή, μέσα από τη δωρεά οργάνων, σε συνανθρώπους μας.

   Ευχαριστεί επίσης το προσωπικό της ΜΕΘ, την Αναισθησιολογική κλινική, την ομάδα του Χειρουργείου για την αγαστή συνεργασία και πραγματοποίηση όλων των διαδικασιών της δωρεάς οργάνων. Καθώς και τις Χειρουργικές ομάδες του Λαϊκού Νοσοκομείου για την λήψη του αριστερού νεφρού, του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για τη λήψη του Ήπατος και του δεξιού νεφρού, του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου για τη λήψη της καρδιάς καθώς και την Μεταμοσχευτική ομάδα από την Πάντοβα Ιταλίας για την λήψη των πνευμόνων .

Ο γενικός συντονισμός έγινε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και της τοπικής συντονίστριας μεταμοσχεύσεων Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί